Aan de slag met de ondernemingsraad

Ondernemingsraden spelen een belangrijke rol om organisaties te verbeteren. Dat is de bedoeling. Als een betrokken adviseur kan de ondernemingsraad zaken aankaarten en veranderen. Om de rol als ondernemingsraad goed te vervullen is het belangrijk dat je weet wat je wilt, dat je goed samenwerkt binnen het team en dat je het gesprek met alle spelers binnen de organisatie voert.

Sinds 1996 ervaring heb ik ervaring met het begeleiden van diverse ondernemingsraden in uiteenlopende organisaties. Vaak ook in lastige omstandigheden zoals bij een reorganisatie of een fusie maar ook in conflictsituaties. Deze ervaringen en kennis gebruik ik graag om het team van de ondernemingsraad te versterken. Ben erkend opleider voor medezeggenschap en zodoende ook geregistreerd in het register van opleiders voor medezeggenschap. 

Voor een ondernemingsraad is scholing van belang. Even de tijd nemen om zaken op een rijtje te zetten, om nieuwe onderwerpen op te pakken en ideeën te ontwikkelen.

Praktisch, leerzaam en inhoudelijk. Interesse in een maatwerktraining om aan de slag te gaan als ondernemingsraad? Neem gerust contact met mij op en dan ontwikkelen we gezamenlijk een programma voor een geslaagde sessie.

 Werkconferentie urgente vragen

Een urgent vraagstuk dat om aandacht vraagt? Een samenwerking die onder de loep moeten worden genomen? Informatie die nu eindelijk eens echt moet worden uitgewisseld? Zijn we wel op de goede weg? Als organisatieadviseur heb ik diverse bijeenkomsten ontworpen en begeleid. Daarbij ben ik steeds op zoek naar een aantrekkelijke vorm die recht doet aan de inhoud. Er zijn mogelijkheden genoeg; worldcafé sessies, inspiratie bijeenkomsten, werkconferenties en thema bijeenkomsten.

In mijn adviespraktijk heb ik veel te maken met diverse  onderwerpen die spelen in organisaties zoals samenwerkingsvraagstukken binnen een team.  Mijn opdrachtgevers variëren van managers, ondernemingsraden en bestuurders. Deze bijeenkomsten zijn altijd maatwerk en het programma wordt met u in overleg ontworpen.

Neem gerust contact op voor een verkennend gesprek

 

Machiavelli voor organisaties

Het gedachtegoed van filosoof en raadsman Niccolò Machiavelli(1501- 1527) is anno nu nog verrassend actueel. Binnen organisaties worden veelvuldig politieke spelletjes gespeeld. Echter worden ze wel (tijdig) herkend en wat kun je er dan mee? Samen met Gerard Drosterij en de netwerkcollega’s van CursOR heb ik een praktijkgerichte training ontwikkeld waarin het denken van Machiavelli wordt gebruikt om de eigen positie binnen de organisatie te herkennen en te versterken. Niet sentimenteel of theoretisch, maar realistisch en dynamisch. Met de koele blik van Machiavelli leert u het speelveld en uw organisatie beter begrijpen alsook uw eigen rol daarin.In onze tweedaagse cursus laten we u kennis maken met de denkwereld van Machiavelli. Daarbij staat de koele en Machiavelli’s wijze blik centraal. Maar koel is niet hetzelfde als niet betrokken.

Kernaspecten van de Machiavelli-cursus zijn:

  • Het landschap; zoals de vorst niet kan heersen zonder het landschap te kennen, zo leert u uw eigen werkomgeving te analyseren.

  • Lot en deugd; kennis van het landschap geeft u realistisch inzicht in wat beheersbaar is en wat niet.
  • De wapenkamer; op basis van een reëel besef van wat u kunt, kiest u tenslotte uw “wapens” en strategie.

Meer weten? Neem contact op.

Workshop succesvol visualiseren

Beelden zijn onmisbaar in onze communicatie. Via een tekening kan je een boodschap pakkend verbeelden, het geheugen wordt versterkt en met een humoristische illustraties wordt een lastig onderwerp licht verteerbaar. Heel effectief dus om snel en vaardig zelf beelden ter plekke te kunnen tekenen. Daarom wordt er op het Noordereiland Rotterdam de eendaagse cursus Succesvol Visualiseren georganiseerd.

Deze workshop is voor iedereen die in zijn werk, met behulp van tekeningen, onderwerpen bespreekbaar wil maken.
Van trainer tot adviseur, van medewerker tot manager. Met een plaatje maak je meer impact dan met een praatje alleen.

 Je maakt je kennis met diverse methoden voor visualisaties zoals live-cartoons, mindmappen, doodling, story boards, rich pictures en graphic recording. Binnen een dag leer je om snel meerdere pakkende tekeningen te maken aan de hand van een gesprek ter plekke. Deze kan je presenteren. We gaan aan de slag met verschillende kleuren, vormen en veel gebruikte iconen om de situatie te verduidelijken.

De workshop wordt gegeven op een plek vol beelden: aan de
 Prins Hendrikkade 123 h in Rotterdam. 
Je bent er te gast op het Noordereiland het “Montmartre aan de Maas” met net om de hoek van het geboortehuis van de Nederlandse striptekenaar en schrijver Marten Toonder.

In company is het ook mogelijk deze workshop te organiseren.

 

Hersenstormen: workshop

Innovatie begint bij verbeelding. Waar wilt u staan in de toekomst? Hoe ziet uw organisatie eruit? Wat moet er dan zijn bereikt? Veel organisaties worden geconfronteerd met het vooruitzicht dat meer van hetzelfde niet meer werkt. Investeren in nieuwe ideeën wordt dan een noodzaak en levert wat op. Graag help ik u om nieuwe invalshoeken en originele aanpakken te vinden. Dat kan door op een effectieve en plezierige wijze een hersenstorm sessie te begeleiden. De kortste vorm duurt een dagdeel en er is een variant mogelijk van een meerdaagse sessie waarbij kansrijke ideeën worden uitgewerkt. Gericht kijken naar de praktische uitwerking en mogelijke obstakels voor succes.

 

Aanmeldformulier

[contact-form-7 id=”1666″ title=”Trainingen en workshops formulier NL”]

 

Download de Algemene voorwaarden (PDF)


Het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs


De Koning Organisatie, Creativiteit & Ontwikkeling is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO