Maatschappij

Natuurlijk laten maatschappelijke ontwikkelingen mij niet onberoerd. Veel opdrachtgevers komen in aanraking met diverse maatschappelijke vraagstukken die schreeuwen om aandacht en om cartooneske verbeelding.

Leren

Binnen organisaties wordt meer en meer de noodzaak gevoeld om beter en sneller te leren. Beelden helpen bij het leren. Om blokkades te signaleren, om de horizon vol te stippelen en om het geheugen in beeld te brengen.

Communicatie

Waar twee mensen met elkaar communiceren ontstaan al snel stoornissen, misverstanden of irritaties. De vraag is of nieuwe technologie dit kan verhelpen. In ieder geval is het een dankbaar onderwerp voor cartoons. Te gebruiken als spiegel om het altijd weer beter of anders te doen.

Management

Een wonderlijke kaste is het die managers. Vaak overladen met ambities en met nieuwe tegenstrijdige concepten. Een rake cartoon kan helpen om een verdere stap te maken. In diverse organisaties heb ik als organisatiecartoonist een rol gespeeld bij het visualiseren van wat op een managementsessie aan bod komt. Of om de eigen indrukken te verbeelden.

Feestdagen

Het hele jaar door hebben vieren mensen feesten om iets te gedenken of te vieren. Mijn illustraties kunnen worden gebruikt om de feestvreugde te versterken. Vanuit mijn bedrijf wordt er ieder jaar een vrolijke kerstkaart ontworpen.

 

Droedels

Niet al mijn tekenwerk is in opdracht: soms is er ruimte om zelf vrij te krabbelen of te droedelen.