Krankzinnig Kantoorkompas nu verkrijgbaar!

Marcel de Jong en Mark de Koning bij uitgeverij Passage met de eerste vrolijke exemplaren van het Krankzinnig Kantoorkompas

Zit u al bovenop de realisatie van die eeuwige stip op de horizon? Waarschijnlijk wel. U bent de hele dag bezig met afvinken, uitrollen en levelen, Zo bent u namelijk volledig in de control. Daarbij focust u zich op de manier waarop uw organisatie in de wedstrijd zit. Dat doet u uiteraard agile. Dat betekent niet dat u schiet op stukken – of de Chief Storyteller, hoe graag u dat ook zou willen. Nee, u kiest tijdens de meetings voor de performancrdialoog waarin al sparrend zoekt naar het DNA van de organisatie – de Why, u weet wel. Maar u merkt dat u steeds minder in staat bent om transformatie van het veranderproces te finetunen. En tijdens het zoomen staat u steeds op mate. Uw handjes worden tijdens het teamsen niet gezien. Geef het maar toe; u bent gewoon verdwaald tijdens de customer journey. Wilt u collega’s in hun kracht zetten? Dan is het Krankzinnig kantoorkompas het meest geschikte cadeau.

Het Krankzinnig Kantoorkompas is uitgegeven via uitgeverij Passage en on-line en off-line te koop.

Nieuwe data voor Machiavelli sessies

Op vrijdag 24 september, vrijdag 19 november 2021 of vrijdag 18 maart of vrijdag 20 mei 2022 kunt u kennis maken met de Italiaanse filosoof Niccolò Machiavelli en zijn wereldberoemde handboek met gedragsregels voor heersers. De sessie is speciaal voor leden van ondernemingsraden die meer grip willen hebben op het spel van de macht. Het werk van Machiavelli was bedoeld als spiegel voor de heersers van zijn tijd. We zullen zien dat zijn gedachtegoed veel rijker en genuanceerder is dan gedacht. Het is nog altijd actueel en bruikbaar. Welke spiegel zouden jullie je directeur, CEO of bestuurder voor willen houden?

On line aanbod

We zoomen, skypen, hang-outen en teamsen wat af deze dagen. Soms tot ergernis en frustratie maar het is mooi dat veel nog in de lucht kan blijven dankzij deze programma’s . Mijn workshops en trainingen zijn ook on-line te boeken. Neem gerust contact op voor meer informatie of een afspraak voor een passend aanbod.

Back on Track

Nu zijn ondernemingsraden aan zet!

Deze Corona tijden zijn bizar en ongekend. De pandemie geeft zijn sporen nagelaten binnen onze bedrijven en instellingen. Nu gaat het erom om te herstellen of doortje ontwikkelen. Veel bedrijven staan aan de vooravond van drastische veranderingen. Er moeten keuzes worden gemaakt met gevolgen voor de medewerkers, werkgelegenheid en de toekomst van het bedrijf. Processen waarbij de ondernemingsraad zwaar aan de bak moet. Hoe pak je dat als OR team aan? Met de Back on Track sessies zorgen we ervoor dat de ondernemingsraad weer op het spoor komt. Het bedrijf verdient een volwaardige adviseur van de werkvloer. Graag help ik de OR op weg zodat we weer Back on Track komen!!

In mijn kantoor in Rotterdam aan de Prins Hendrikkade is voldoende ruimte voor sessie conform de RIVM richtlijnen, vanzelfsprekend kan de sessie ook on-line worden gegeven.

Kantoorkwartet op You Tube

De kaarten van het krankzinnig kantoorkwartet zijn sinds kort ook te volgen op het YouTube kanaal van het Krankzinnig Kantoorkwartet. Marcel de Jong en ik bespreken ze op onze eigen wijze. Abonneer je om onze bevindingen van de krankzinnig kantoortaal te volgen.

KNUFFELKAART VOOR DE MENSEN DIE JE DIERBAAR ZIJN

Het zijn vreemde tijden. Veel mensen blijven gedwongen thuis. Of werken keihard in de frontlinie. Dat is zwaar. Soms ook stil. Steek hen eens een hart onder de riem met de krankzinnige knuffelkaart. Je krijgt hem vanaf 4 april gratis bij de aankoop van een krankzinnig kantoorkwartet. 

Veel mensen spreken en zien hun collega’s, vrienden en familie plotseling alleen nog maar via de telefoon of computer. Dat is toch anders dan bij elkaar zijn. Soms best stil, ervaren we nu ook zelf. Voor sommige mensen is het zelfs eenzaam. Een knuffelkaart via de post ontvangen is dan zeker leuk – een steun in de rug, een hart onder de riem, een teken van waardering. We hebben de knuffelkaart speciaal voor deze moeilijke periode ontwikkeld. Zo geef je die dierbare vriend, jouw vader of moeder of collega even een fijn moment. En dat is nu zeker nodig. https://www.krankzinnigkantoorkwartet.nl/uncategorized/knuffelkaart-voor-de-mensen-die-je-dierbaar-zijn/

Samen tegen Corona virus

Het Corona virus zet voor ons allemaal de wereld op zijn kop. Respect al diegene die helpen het virus te bestrijden en patiënten te helpen. Wij blijven deze dagen bereikbaar voor vragen. Samen kunnen we het virus bestrijden! Op gepaste afstand dat dan weer wel.

Lancering Krankzinnig Kantoorkwartet

Het krankzinnig kantoorkwartet is op zaterdag 14 december gelanceerd in de prachtige boekhandel Douwes in Den Haag. Uiteraard met een brown paper sessie over verboden woorden.

Marcel de Jong en Mark de Koning zijn de bedenkers en makers van het krankzinnig kantoorkwartet.

Na een korte toespraak overhandigde Mark de Koning het eerste exemplaar aan Jan Carel Diecken, de eigenaar van boekhandel Douwes. Die vond het spel een mooi initiatief. Ook hij betreurt het gebruik van lege kantoortaal. Hij refereerde aan de juridische boeken in de zaal waar de presentatie gehouden werd. “Ook in die wereld wordt een speficiek jargon gesproken. Misschien goed om daar een kwartet over te maken?”

Jan Carel Diecken – eigenaar Boekhandel Douwes krijgt eerste exemplaar.

Daarna was het tijd om te kwartetten en deel te nemen aan, jawel, een brown paper sessie over verboden woorden. De bezoekers kwamen met de meest verschrikkelijke woorden op de proppen. Marcel de Jong vond ‘ik voel een raakvlak’ het ergste. “Ik begin er gewoon van te rillen”, zei hij met een benauwd gezicht. Mark de Koning vond vooral ‘een klap erop geven’ vreselijk. “Pijnlijke zaak, lijkt me zo.” Veel andere woorden werden door niemand van de aanwezigen begrepen. Steer? Kun je dat eten? Ebitda? Een mooie naam voor een dochter, meende iemand. Deliverables? Dat heeft toch iets met pizza’s te maken? 

Trainingen

Het spel is leuk om te spelen. Maar ook leerzaam. Want het kan organisaties en teams helpen om eindelijk eens normaal te praten. Op de website van het krankzinnigkantoorkwartet staan hiervoor handige speltips. Bovendien geven Mark de Koning en Marcel de Jong trainingen om organisaties te helpen duidelijker te helpen schrijven en praten. Dus nee, niet met deliverables die moeten passen bij de nieuwe architectuurstructuur en transities die door de performance dialoog uitgerold moeten worden. Begrijpt u deze laatste zin niet? Geeft niet. Mark de Koning en Marcel de Jong namelijk ook niet. Daarom hebben zij het krankzinnig kantoorkwartet gemaakt.

Bestellen

Het kwartet is te bestellen via www.krankzinnigkantoorkwartet.nlboekhandel Paagman en boekhandel Douwes.