Betrokken adviseur

Staat u aan de vooravond of middenin een belangrijke verandering? Samen met u en uw team gaan we op zoek de rode draad in uw vraagstuk. Wat wilt u bereiken? Welke stappen zijn daarvoor nodig?  Mijn adviezen hebben niet als doel om een methode of model te slijten maar zijn gericht op uw concrete situatie. In mijn adviespraktijk heb ik veel te maken met verandermangement,reorganisaties, fusies en overnames, HRM issues en samenwerkingsvraagstukken. Mijn opdrachtgevers variëren van managers,
ondernemingsraden en besturen.

Bijeenkomsten ontwerpen en begeleiden

Een urgent vraagstuk dat om aandacht vraagt? Een samenwerking die onder de loep moeten worden genomen? Informatie die nu eindelijk eens echt moet worden uitgewisseld? Jarenlang heb ik diverse bijeenkomsten ontworpen en begeleid. Daarbij ben ik steeds op zoek naar een aantrekkelijke vorm die recht doet aan de inhoud. Er zijn mogelijkheden genoeg; worldcafé sessies, inspiratie bijeenkomsten, werkconferenties en thema bijeenkomsten.

Machiavelli voor organisaties

Het gedachtegoed van filosoof en raadsman Niccolò Machiavelli(1501- 1527) is anno nu nog verrassend actueel. Binnen organisaties worden veelvuldig politieke spelletjes gespeeld. Echter worden ze wel (tijdig) herkend en wat kun je er dan mee? Samen met Gerard Drosterij en de netwerkcollega’s van CursOR heb ik een praktijkgerichte training ontwikkeld waarin het denken van Machiavelli wordt gebruikt om de eigen positie binnen de organisatie te herkennen en te versterken. Niet sentimenteel of theoretisch, maar realistisch en dynamisch. Met de koele blik van Machiavelli leert u het speelveld en uw organisatie beter begrijpen alsook uw eigen rol daarin.In onze tweedaagse cursus laten we u kennis maken met de denkwereld van Machiavelli. Daarbij staat de koele en Machiavelli’s wijze blik centraal. Maar koel is niet hetzelfde als niet betrokken.

Kernaspecten van de Machiavelli-cursus zijn:

 • Het landschap; zoals de vorst niet kan heersen zonder het landschap te kennen, zo leert u uw eigen werkomgeving te analyseren.

 • Lot en deugd; kennis van het landschap geeft u realistisch inzicht in wat beheersbaar is en wat niet.
 • De wapenkamer; op basis van een reëel besef van wat u kunt, kiest u tenslotte uw “wapens” en strategie.

Meer weten? Neem contact op en kijk ook even op Cursor-info.

Voorzitterschap

Op zoek naar een voorzitter van uw congres of conferentie? Op een rustige m

anier, met oog voor detail en gevoel voor humor, leid ik u door de dag heen. Een goede sfeer en resultaten gaan voor mij hand in hand.

Praktijkdag cartoons als interventie methode

Wilt u meer doen met visualisaties en cartoontekenen als methode voor observatie en interventie? Dan is de praktijkdag organisatie cartoons iets voor u. Op deze dag maakt u kennis met de basistechniek van het cartoontekenen. U leert daarbij de waarnemingen van situaties uit uw werkgebied te vertalen naar een cartoon die humor, scherpte en verbeelding brengt. Ook leert u te werken met beelden in presentaties en gesprekken en hoe u ze kunt benutten als feedback methode.

De praktijkdag bevat de volgende thema’s:

 • Theorie en praktijk van de cartoon
 • Waarnemingen omzetten in beelden
 • Cartoonable situaties in uw organisatie
 • Woorden en beelden wisselwerking en lokaas
 • Toepassingsmogelijkheden voor uw professie

Voor alle professionals die werken met groepen in situaties waar beelden meer versnelling en verheldering kunnen brengen en die iets extra’s aan hun praktijk willen toevoegen. Tekenvaardigheid is niet noodzakelijk.

Hersenstormen

Verbeeldend innoveren

In gesprek

Innovatie begint bij verbeelding. Waar wilt u staan in de toekomst? Hoe ziet uw organisatie eruit? Wat moet er dan zijn bereikt? Veel organisaties worden geconfronteerd met het vooruitzicht dat meer van hetzelfde niet meer werkt. Investeren in nieuwe ideeën wordt dan een noodzaak en levert wat op. Graag help ik u om nieuwe invalshoeken en originele aanpakken te vinden. Dat kan door op een effectieve en p

lezierige wijze een hersenstorm sessie te begeleiden. De kortste vorm duurt een dagdeel en er is een variant mogelijk van een meerdaagse sessie waarbij kansrijke ideeën worden uitgewerkt. Gericht kijken naar de praktische uitwerking en mogelijke obstakels voor succes.

 

Cafe sessies

Nergens lijkt het gesprek zo vloeiend te lopen als in een café. Liepen gesprekken binnen uw organisatie maar zo vloeiend.  Geïnspireerd door de World Café methode organiseer ik voor u voor uitwisseling van ideeën en ervaringen. Binnen een dag of een dagdeel beschikt u over een grote opbrengst met een plezierig café gevoel. En dat alles zonder kater!

Alle diensten op een rij

 • Begeleiding van werk en studie conferenties.Je organisatie visualiseren
 • Voorzitterschap van bijeenkomsten, congressen en conferenties
 • Ontwerp en uitvoering van organisatieveranderingen
 • Coaching gericht op nieuwe stevigheid,verandering en rolbepaling
 • Ontwerp en begeleiden van creatieve sessies
 • Organisatieadvies
 • Onderzoek naar obstakels voor verandering en daaraan gekoppelde advisering.
 • Visualisatie van organisatie en team vraagstukken
 • Illustraties bij diverse organisatie documenten