Visualisatie tijdens uw conferentie

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. En woorden hebben beelden nodig om te kunnen spreken! Complexe processen lenen zich uitstekend voor het gebruik van cartoons. Op deze manier wordt het onbespreekbare bespreekbaar. Het onderbewuste van de organisatie komt boven tafel. Nieuwe invalshoeken komen naar voren. Humor relativeert en brengt lastige vraagstukken haarscherp in het vizier.

Als organisatie cartoonist kan ik bijdragen aan het succes van uw conferentie, scenario bijeenkomst of teamsessie. Ook kan een (voorgenomen) veranderproces in beeld worden gebracht met behulp van een storyboard. De cartoons blijken ook na afloop van bijeenkomsten hun werk te doen in verslagen, op websites en in rapporten.

Eigen invulling

Geen behoefte aan een hapklare oplossing maar geïnspireerd om samen met mij te kijken naar uw bijeenkomst of traject? Neem dan vooral contact op. Mijn ervaring leert dat in dialoog de meest verassende en blijvende aanpakken tot stand komen.

Organisatievraagstukken visualiseren

De evaluatie van een project, het in beeld brengen van een gewenst toekomstscenario of een team analyse lenen zich goed voor een rijke visualisatie door middel van illustraties.

In een dergelijk bijeenkomst bemoeien de deelnemers zich actief met de tekening(en) zodat op deze manier het gesprek ook gaat om de dingen die er echt toe doen.

Story boarding

Uw conferentie wordt vanaf de openingskoffie tot de sluitingsborrel vastgelegd in talloze cartoons. Samen vormen deze cartoons zo een story boardvan de bijeenkomst. Deze techniek uit de film industrie is bij uitstek geschikt voor een (beeld)verslag van de dag en kan worden gebruikt voor communicatie naar andere geïnteresseerden en belanghebbende. Ook geschikt om toekomstbeelden stap voor stap te verbeelden.

Live cartooning

Met behulp van een overheadprojector of beamer ga ik aan de slag en zo kunt u de cartoons live zien ontstaan. Geschikt om levendigheid en scherpte tijdens het gesprek te stimuleren.

Cartoons als commentaar van de zijlijn

Als geïnteresseerde observant leg ik opmerkelijke indrukken van inhoud en proces vast. Deze kunnen worden gepresenteerd op bijvoorbeeld een cartoonmuur of via een presentatie.