Wie is Mark de Koning?

Mark de Koning uw cartoonist voor organisatiecreativiteitAls organisatieadviseur ben ik werkzaam voor diverse organisaties in zowel de profit als de non profitsector.

Na uiterst leerzame jaren bij verschillende organisatieadviesbureaus richtte ik in 2005 mijn eigen onderneming op: De Koning Organisatie, Creativiteit en Ontwikkeling.

Met dit bureau wil ik mijn vakmanschap als organisatie­professional combineren met plezier en passie voor verandering en innovatie. Mijn aanpak is geschikt voor iedere organisatie die ruimte wil scheppen voor creatieve ontwikkeling, tegendraadse geluiden, professionele passie en die zelf aan de slag wil met de fantasierijke toekomst. Laat u niet beperken door de kaders van alledag maar ga op zoek naar een nieuwe ingang!  Mijn opdrachtgevers variëren van managers, bestuurders, ondernemingsraadsleden, opleiders, adviseurs of projectverantwoordelijken. Vraagstukken variëren van (schijnbaar) gedwongen organisatieaanpassingen, tot de zoektocht naar innovaties en vernieuwingen  hebben vaak te maken met een gekozen of gedwongen verandering waar men mee uit de voeten wil.

Van kinds af aan ben ik geboeid door de kracht van beelden en in het bijzonder aan cartoons en strips. Toen ik in het organisatieadviesvak belandde was ik dan ook verbaasd dat vooral het geschreven en gesproken woord het discours leek te bepalen. Ik heb mijn kantlijn krabbels serieus genomen en actief ingezet als methode om het onbesprokene bespreekbaar te krijgen, om het geheugen van een bijeenkomst te organiseren en om de nodige relativerende humor en scherpte terug te winnen. De passie voor cartoons heb ik zo gecombineerd met het waarnemingsvermogen en de inhoudelijke achtergrond van een organisatiekundige.

Voor een uitgebreide beschrijving van mijn ervaring kunt u mijn CV downloaden.

[table id=2 /]

Testimonials

Zowel bij mijn vorige als mijn huidige werkgever heb ik altijd zeer prettig met Mark samengewerkt, zijn cursussen waren leerzaam, vernieuwend en inspirerend.

Hij is een kundig begeleider van adviestrajecten, heeft snel door hoe het bedrijf in elkaar zit en levert dan ook maatwerk.

Astrid Böhler Manager Operations

Argos Group B.V.